X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De beste van Vaya con Dios

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Vosje53 Vosje53 Auteur op infoyo sinds
26 Februari 2009


Bekijk het profiel van Vosje53
Datum: 13-01-2010
Auteur: Vosje53
Vaya con Dios is een band die werd opgericht door Dani KLein (zangeres), Willy Lambregt (gitarist) en Dirk Schoufs (contrabassist) en zijn grootste successen kende eind van de jaren tachtig en begin jaren negentig. Na het wegvallen van de twee mannen ging Klein in 1991 alleen verder. De grootste internationale hits van de band werden in een ‘The best of’-compilatie samengebracht.

Waar staat Vaya con Dios voor?

Waar staat Vaya con Dios voor? In de muziek van Klein en co vinden we allerlei invloeden terug gaande van jazz, disco, funk, disco tot flamenco, salsa, zigeunermuziek en gospel. Vaak horen we echo’s van de jaren zestig of waan je je in een berookte nachtclub in Parijs.
De teksten van Vaya con Dios draaien vooral rond liefde, trouw-ontrouw en eenzaamheid en worden in het Frans of het Engels gezongen.
In 1996 zette Dani Klein een stap terug en verscheen pas weer op de bühne in 2004. In 2009 maakte ze een volledig Franstalige plaat getiteld ‘Comme on est venu’.

De nummers van ‘The best of’ op een rijtje

 1. Don’t Cry For Louie: De mondharmonica leidt een geritmeerd nummer in over een vrouw die van haar vriendin de raad krijgt om niet om een man te treuren.
 2. Just A Friend Of Mine: eerste single en meteen een grote hit in Frankrijk met 300.000 verkochte exemplaren. Dit nummer baadt in een rokerige nachtclubsfeer. Zoals vele nummers van de groep met een volledige akoestische begeleiding.
 3. Puerto Rico: prachtig new flamenconummer met schitterende gitaarsolo’s en een verhaallijn rond Angelita die haar man naar Amerika ziet vertrekken.
 4. Johnny: Edith Piaf zong indertijd een Franse versie van het Roemeense lied ‘Sanie’ van Maria Lataretu. Klein herneemt het op haar manier. Trage flamenco-intro voor een snel chanson.
 5. Somethings’s Got a Hold On Me: funky beat-nummer in de gospelsfeer. Vrolijk en meeslepend. Het begin doet denken aan Van het Groenewouds ‘Liefde voor muziek’.
 6. Nah Neh Nah: hitsingle uit het album ‘Night Owls’, een vrolijke meezinger met jazzy gitaarriffs.
 7. I Don’t Want To Know: de bedrogen vrouw-song met een Frans getint accordeonsfeertje.
 8. What’s A Woman: hitsingle uit het album ‘Night Owls’ een heerlijke song die ons de jaren zestig weeren de songs van Percy Sledge in herinnering brengt. Sensuele muziek met orgel en kopers en de zwoele stem van Klein geruggensteund door een vrouwenkoortje.
 9. Time Flies: dreigende bas, Knopfler-gitaarsound en de indringende zang van Klein maken van dit trage tegen rock aanleunend nummer een beauty.
 10. Farewell Song: nummer uit het album ‘Time Flies’. De melancholie die kenmerkend was voor deze cd ten gevolge van het overlijden van Dirk Schoufs een jaar eerder, is duidelijk in dit beklemmende lied over het afscheid nemen van een geliefde. Baadt ook in een jaren zestig-sfeertje met Cocainegitaar.
 11. Heading For a Fall: typische Vaya con Dios’ song uit ‘Time Flies’. Mid-tempo met gitaar- en orgelondersteuning en het obligate backingkoortje. Fel gepromoot door MTV waardoor het een bescheiden hit werd.
 12. At The Parallel: nog een nachtclubliedje met piano en accordeon dat je doet wegdromen. De bubbels zijn niet ver weg.
 13. Don’t Break My Heart: aandoenlijk liefdeslied, een slow met alweer die prachtige gitaar- en orgelbegeleiding. Dansvloertrekker!
 14. Stay With Me: disconummer in Barry White-stijl met Isaak Hayes-stempel (‘Shaft’).
 15. Lonely Feeling: een tweede disconummer in funky jazzstijl met swingende kopers. Een beetje afstekend tegenover de meeste melodieuze nummers van deze compilatie.
 16. Evening of Love: een ballade om af te sluiten. Totaal verschillend van de andere trage nummers. Heeft iets Motownsachtigs.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl