X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Danslessen en leren dansen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Gerelateerde artikelen Lerarentekort of lerarenoverschot?
Datum: 04-12-2009
Auteur: Tane
Als er iets waar is in het leven is het dit: niemand weet vanaf de geboorte hoe je moet dansen. Wel is het zo dat sommigen wel een ritmegevoel hebben en anderen totaal niet. Het is waar dat niet iedereen gebouwd is om competitief te gaan dansen en sommigen zullen nooit hun vaardigheden genoeg verfijnen. Sommigen hebben echter een natuurlijk gevoel voor balans en ritme en met de juiste lessen en instructies kunnen zij zich verheven tot professionele dansers.

Leren dansen

Leren dansen is een proces dat voor iedereen anders werkt. Sommigen leren dansen het beste door middel van één op één instructies. Anderen leren dansen door de bewegingen van anderen te bestuderen. Weer anderen hebben een vorm van competitie nodig om zichzelf te motiveren. Pas dan kunnen ze hun grenzen opzoeken en zich compleet geven. Het goede nieuws is dat er danslessen bestaan voor al deze leervormen.

Dat gezegd hebbende, zal het duidelijk zijn dat de verschillende leervormen in de danslessen zullen moeten worden opgenomen om het maximale resultaat uit de danslessen te bereiken. Er is niets mis met het ontdekken van de danspasjes van anderen en het is zeker niet verkeerd om daar je inspiratie uit te halen. U kunt ook leren van de gebreken, zwakheden en fouten die een andere danser maakt.

Wel is het zo dat je van danslessen op een videoband of DVD alleen niet zo goed zult leren dansen als wanneer je naar een dansschool gaat. Een dans moet vloeiend gaan en er zitten zekere technieken in de dans. Toch zijn er ook andere zaken die het verschil tussen een danseres met een zekere graad van techniek en een werkelijk geweldige danseres kenmerken. Sommige elementen van het leren dansen draaien om wat er binnenin jouzelf wordt geprikkeld en alleen een dansleraar kan zo'n effect bewerkstelligen.

Leren dansen is meer dan alleen bewegen

Dansen is meer dan alleen bewegen. Om te leren dansen moet je ook de muziek leren aanvoelen. Goede dansers gebruiken de muziek en het lichaam om een verhaal te vertellen. Dat is werkelijk hetgeen waar het bij dansen om draait. Niet alleen het uitvoeren van gecompliceerde bewegingen maar het moet emoties losmaken. Dit is waar het bij dansen eeuwenlang om gedraaid heeft. Degenen die begrijpen dat dansen gaat over het overbrengen van een gevoel of bericht in plaats van alleen maar gecompliceerde bewegingen worden de topdansers.

Leren dansen en de dansleraren

Wanneer je wilt leren dansen, is het handig om eerst na te denken over de redenen die je daarvoor hebt. Daarna kun je nadenken over de leermethode. Het is aan te raden om van alle leervormen een beetje te doen. Eén ding waarvoor je waakzaam zult moeten zijn is dat dansleraren de slechte gewoonten van andere dansleraren proberen af te leren wanneer je meerdere dansleraren hebt. Waarschijnlijk heeft het iets met ego te maken.

Reacties op dit artikel
Pelgrims, 2010-03-08
( -5 )

Waar kan ik terecht voor alleen staande te leren dansen
Smyl, 2010-04-20
( +1 )

Is leuk!
Celine, 2010-05-01
( +10 )

hallo ik heb een vraag nouw ik hb een uitdaging aan genomen met mijn vriendje te gaan dANSEN MAAR MIJN VRIENDJE IS NAMELIJK HEEL GOED MET DANSEN DUS IK HEB ENE VRAAG WIL IEMAND MIJ EEN PAAR PASJES LEREN
Gabrieela, 2010-05-03
( 0 )

Wat is dit voor verhaal
Gaat je nietaan, 2010-05-12
( -1 )

Hoi, 2010-08-03
( -4 )


heeeeeeeeeeeee hooooooooooooooo heeeeeee hoooooooooooo
Danseres, 2010-08-05
( +3 )

Ik leer hier niet egt van dansen misschien moet je filpjes op de site zetten en pasjes en zo
Jacob, 2010-09-13
( +3 )

Het lijkt me sinds kort leuk om te gaan dansen. Alleen nou vroeg ik me af waar ik het beste mee kan beginnen om een goeie danser te worden. Dansschool zat ik al aan te denken dus weet ook iemand een goeie dansschool in de buurt van Leeuwarden?
Salim, 2010-09-17
( 0 )

Hallo
Honkie, 2010-10-01
( 0 )

Dit is echt te gek kan niet meer stuk ik sta te dansen

bedankt
Selin, 2010-10-04
( +1 )

Is wel leuk hoor dansen maar ik kan wel helpen als je wil is heel makelijk ik ben kapioen geworden van danse
Melissa, 2010-12-06
( -1 )

Gij bend zot selin handi kap ik zit in je school als je het weet ik ga je vermooren
Westina, 2011-01-08
( +2 )

Ik wil lere danse met eliza ik ben 8 jaar en eliza 5 jaar groete westina en eliza
Saridjo, 2011-03-02
( +1 )

Hallo
Langs jullie site wil ik jullie vragen waar ik orientaldans
kan volgen in Kortrijk alvast hartelijk dank
Sara , 2011-03-30
( +1 )

Bedankt maar ik snap het niet
Cubamovesyou, 2013-06-05
( 0 )

Als je niet jouw geld hoeft te verdienen met dansen dan zou het vooral moeten gaan om plezier hebben. Genieten van het dansen. Wat anderen er van vinden is niet belangrijk maar het plezier dat je er samen met jouw danspartner(s) in hebt, daar gaat het om.
Persoonlijk vind ik Salsa dansen het leukste.

De meest ultieme manier die ik tot nu toe daarin gevonden heb is een dansvakantie met danslessen, excursies en dansparty's in Cuba. Lees daarover mee op:
http://www.cubamovesyou.nl
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl