X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Nieuwe Disney film: Tangled

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Caren Caren Auteur op infoyo sinds
02 Februari 2011


Bekijk het profiel van Caren
Datum: 05-02-2011
Auteur: Caren
Eindelijk weer een Disney film met de magie van vroeger.De Disney films hebben al heel wat jongens en meisjes een droomwereld geschonken. Van Diep onder de zee met Ariel de kleine zeemeermin naar het eeuwenoude Perzie van Alladin. Voor ieder kinderhart een wens. Wie kan nu niet zeggen dat zij hebben geleerd van Peter Pan, Mulan of Toy story.Het belangrijkste thema uit de films is: Vriendschap.

Een Droomwereld

Als er vroeger reclame werd gemaakt voor een nieuwe Disney film was ik al weken van te voren zenuwachtig. Bij elke nieuwe film hoorde een nieuw kostuum. De geschiedenis herhaalt zichzelf want ik ben gezegend met 2 leuke nichtjes die net als ik nog steeds worden gegrepen door de magie van deze films.

Op een zondag nam ik hen mee naar de film Tangled.

Het verhaal van Rapunzel die opgesloten zit in de Toren, waar zij gevangen wordt gehouden door een "heks" Gothel. Gothel zag 18 jaar geleden dat een druppel zonnestralen de aarde raakten, op die plaats groeide een bloem die mensen kon genezen. Ondertussen in het kasteel, was de koningin ernstig ziek terwijl zij aan het bevallen was van de prinses. Haar wachters vonden de bloem en maakten een drankje voor de koningin, die weer beter werd. Gothel zag dit en besloot Rapunzel te ontvoeren toen zij nog een baby was. Het blijkt dat het haar van Rapunzel magische krachten heeft waardoor deze heks voor eeuwig jong kan blijven. De heks doet zich voor als de moeder van Rapunzel en zij denkt dat haar moeder haar wilt beschermen voor de buitenwereld.

De heks zorgt ervoor dat Rapunzel haar lange haar nooit laat knippen, Rapunzel heeft bijna één kilometer aan goudblond haar. Met dit lange haar en haar beste vriend; Pascal de kameleon, beleeft zij ondanks haar gevangenschap toch elke dag avonturen in haar toren.

Avontuur

Op een dag komt Flynn, een dief die uiteraard alleen maar uit is op eigen glorie, in een stuk bos waar de toren staat. Hij heeft een tiara gestolen en wil deze en zichzelf verstoppen voor zijn vorige maten. Hij klimt in de toren en komt daar rapunzel tegen, die in eerste instantie schrikt. Uiteindelijk kan zij het toch niet weerstaan om naar de buitenwereld te gaan, de wereld waar zij zo over heeft gedroomd. Elk jaar op haar verjaardag ziet zij de hele avondlucht verlicht met lampionnen, stiekem hoopte zij dat het een speciaal gebaar was voor haar, maar ja, ze weet heel goed dat het niet zo is.

Het is de 18e verjaardag van Rapunzel en zij en Flynn besluiten om samen op avontuur te gaan, stap voor stap groeit de liefde tussen de twee. Flynn besluit om geen dief meer te zijn en hij wil alleen nog maar goede dingen doen, omdat hij van Rapunzel houdt. Hij neemt haar zelfs mee naar de rivier romdom het kasteel, daar kunnen zij alle lampionnen zien, die elk jaar op de verjaardag van Rapunzel de lucht in gaan. Hierna houdt Rapunzel ook van Flynn.

Ondertusen komt de heks Gothel te weten waar de twee zijn en smeed een akelig plan waardoor Rapunzel denkt dat Flynn niet meer van haar houdt. Gothel komt te voorschijn en doet net of zij van Rapunzel houdt en neemt haar mee terug naar de toren. Rapunzel ontdekt dat zij de lang verloren prinses is, en heeft Gothel door. Gothel bindt Rapunzel daarna vast in de toren en verwondt haar. Flynn komt tot de redding maar ook hij wordt verwondt door Gothel, Rapunzel smeekt of zij hem mag genezen met haar haar en in ruil zal zij voor altijd bij Gothel blijven. In een ondoordachtzaam moment kan Flynn Gothel verwonden en vecht met haar. Rapunzel kan Flynn genezen en daarna knipt zij haar lange haar af waardoor alle kracht eruit vloeit. Wat overblijft is mooi donkerbruin haar en natuurlijk de liefde die zij en Flynn voor elkaar voelen. Samen gaan zij naar haar echte ouders de koning en de koningin. En zij leven nog lang en gelukkig: Het Einde. 

Mijn nichtjes hebben de hele film met grote ogen gekeken, in hun jurkjes met Rapunzel als opdruk. Hoe weet je wanneer een film goed is? Als de kinderen met grote ogen en een glimlach zitten te kijken, en als zij aan het einde van de film nog net zoveel snoep hebben als bij de start.


Reacties op dit artikel
Fleur, 2011-05-30
( 0 )

Heeee
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl