X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De film Karate Kid

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van kapoentje kapoentje Auteur op infoyo sinds
16 Mei 2010


Bekijk het profiel van kapoentje
Datum: 23-07-2010
Auteur: Kapoentje
De film karate kid , wie kent de titel niet, ook is het altijd hetzelfde thema dat terug komt.Ik vroeg me af kan hij me nog verrassen en ja hoor hij valt goed mee. De zoon van Will Smith doet het goed en ook het meisje speelt goed.Ook de fans van Chackie Chan komen voldoende aan hun trekken en voor een keer hangt hij niet de clown uit.Ik vind hem zeker een annrader en de kinderen zullen ervan genieten.

Het verhaal.

Dre Parker(zoon van Will Smith) verhuist naar China en hij is daar niet echt blij mee.De vader is overleden en de moeder wil haar leven een nieuwe wending geven.Hij merkt al snel dat hij niet welkom is en wordt gepest door een paar kungfu -jongeren die hem meermaals een pakje slaag geven.Het enig lichtpuntje in zijn nieuwe thuishaven is het meisje Mei Yin.
Nadat Dre die jongeren beklad lopen ze achter hem en willen hem een pak slaag geven.Gelukkig is daar de klusjesman(Chackie Chan) die tussenkomt .Dre vraagt aan hem om hem Kungfu te leren maar de klusjesman wil niet direct. Maar door toedoen van een kungfuleraar wordt hij uiteindelijk toch verplicht om Dre kungfu te leren.
Dre die denkt dat hij dat rap eens zal doen is erg teleurgesteld als zijn eerste lessen vooral blijken te zijn om zijn jas aan een kapstok te hangen.
Na een ruzie tussen hem en de de klusjesman valt zijn euro dat het niet gaat over alleen maar een jas omhoog te hangen maar dat het wel degelijk over kungfu gaat.Stilletjes aan maakt hij vorderingen en maakt hij zich op om aan het tornooi deel te nemen.Het tornooi dat diende als een soort onderpand  van een voorlopige wapenstilstand tussen Dre en zijn pestkoppen.
Ondertussen beleeft Dre zijn eerste kalverliefde en komen we te weten dat de klusjesman ook maar een mens is met zijn eigen verdriet.Ook maken we mee dat de westerse normen anders zijn als de Chinese.
Zoals gezegd het is het klassieke verhaal over het goede en het kwade, over opgeven of over doorgaan, over vriendschap en liefde.

Reacties op dit artikel
Cheung k. ying, 2010-07-23
( +1 )

Fantastische remake, en een meerwaarde door de toevoegingen van verschillende aspecten waarvan de westerse normen duidelijk anders zijn dan de Aziatische normen.
Ikzelf ben een aziatisch in Belgi√ę geboren, werd opgevoed volgens de strenge chinese normen, waarbij liefde en warmte geen plaats hadden, zoals bij de westerse families duidelijk wel aanwezig waren. Ik werd voortdurend met mijn neus op de feiten gedrukt en opgroeien tussen twee werelden was heel moeilijk. In het Westen opgroeien, ik deed alles wat een aziatisch meisje nooit zou gedaan hebben in China.
Nu ben ik bi-cultureel en haal het beste uit de twee culturen. Ik hou enorm veel van de chinese cultuur, zelfs exteme voorliefde voor China, waar ik in de toekomst zoek terug te gaan, wegens het thuisgevoel.
Nu is China wel duidelijk veranderd, vooral in de Metropool steden, tieners lopen ook hand in hand over straat, en zijn ze meer dan waar ook zeer verwesterd. Op het platteland zal het wat langer duren voordat dat gedrag eruit groeit.
Jaden speelt de rol heel leuk, soms wat amateuristische beelden, toch een film die ik zal onthouden en in mijn collectie dvd's terechtkomt.
Zeker kijken,
Suzannneee<3, 2010-08-17
( +1 )

Die Film Is Echt Geniaaaaaaaaaaaal!!
Kapoentje, 2010-08-17
( 0 )

Ja dat is zo
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl