X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Filmrecensie: Twilight New Moon

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Lidia Lidia Auteur op infoyo sinds
14 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Lidia
Datum: 05-02-2011
Auteur: Lidia
Deze film is het vervolg van de eerder geschreven filmrecensie Twilight en even gepassioneerd en intrigerend als de eerste film. Na de eerste film gezien te hebben moest ik natuurlijk deel 2 ook bekijken om te zien hoe het verder zou gaan. En wat denk je?

Mijn ervaring

Mijn ervaring

Om je vingers letterlijk bij af te likken! Ook deze film geeft je de romance en het heerlijke gevoel om nog steeds zelf vampier te willen worden. Toch komt er ook meer actie en spanning in voor dan in deel 1. In dit deel verteld Edward meer en meer over het vampieren leven en waarom hij het zo moeilijk vindt om Bella ook te veranderen. Om haar te beschermen gaat hij zelfs ver bij haar weg, omdat hij graag zou willen zien dat ze een normaal leven kan leiden zonder enge en gevaarlijke gebeurtenissen die er al zijn gebeurt. Nou ja, in ieder geval ook deze film is er één om echt gezien te worden.

Samenvatting

Samenvatting

Bella hoort meer en meer van Edward over het vampieren-leven en de regels die ze hebben onderling. Zo verteld hij dat er een soort van koninklijke vampieren eenheid genaamd de “Volturi”woont in Italië en deze een soort van toezicht houden opdat de regels wel nageleefd worden. Als dit niet gebeurt kan het zo zijn dat de “Volturi” de beslissing neemt om de desbetreffende vampier te doden door middel van onthoofding.

Als bella 18 jaar wordt en dus een jaar ouder is nu dan Edward krijgt ze hierover nachtmerrie en is ze bang dat ze straks een oud vrouwtje is en Edward nog steeds hetzelfde, dus ze probeerd Edward een beetje aan te sporen om haar te veranderen zodat ze samen voor altijd samen het vampieren leven kunnen genieten. Edward is hier compleet tegen, omdat hij haar ziel niet wil afpakken en gunt
Bella een zo normaal leven mogelijk zonder alle narigheden die hij als vampier wel door moet maken.

Op haar verjaardag wordt Bella door Alice die ook geadopteerd is door de familie Cullen, uitgenodigd om 's avonds haar verjaardag bij de familie Cullen te vieren. Hierbij krijgt ze een mooie jurk kado en iedereen heeft die avond wel iets leuks voor haar gekocht. Bella wordt echt beschouwd als iemand van de familie. Als ze bezig is om een kado open te maken snijdt ze haar vinger open aan het papier. Hierbij krijgt Jasper (de vriend van Alice en nog maar pas “vegetarisch”is) een enorme drang om Bella te pakken. Edward bedenkt zich niet en duwt Bella met een enorme kracht naar achteren, waarbij Bella tegen de muur wordt gesmakt en zich nogmaals snijdt aan het glas van een schilderij die kapot ging toen ze er tegen aan viel. Op dat moment kregen er meer familieleden het moeilijk om zich in te houden en kwam Carlisle ertussen om de boel te sussen. Carlisle die van beroep dokter is geworden heeft Bella in zijn kantoor gehecht en haar ook meer dingen nog verteld over vampieren. Edward die haar later naar huis bracht was enorm geschrokken en baalde er ontzettend van dat de avond zo was verlopen. Bella vond het niet erg, maar naar elkaar toe onstond er toch een soort van spanning.

Een paar dagen later kwam Edward pas weer opduiken en vroeg Bella even mee te gaan naar het bos omdat hij even met haar wilde praten. Op dat moment vertelde Edward dat de familie Cullen uit Forks weg moesten omdat er nogal wat vragen in de ronde gingen wat betreft de leeftijd van Carlisle. Bella was zo ontzettend verdrietig en begreep het allemaal niet echt. Een aantal maanden bleef ze dan ook op haar kamer en kwam de deur bijna niet meer uit. 's Nachts had Bella last van nachtmerries en schreeuwde het uit van het verdriet wat ze had van Edward.
Charlie, Bella's vader zag dit alles met leden ogen aan en zorgde ervoor dat Jacob meer kontakt met haar zocht en kreeg. Bella voelde zich bij Jacob een stukje beter en kon op deze manier haar gedachten een beetje verzetten. Ze kreeg een goede vriendschappelijke band met Jacob, maar meer wilde ze niet. Jacob daarintegen ziet wel meer in Bella en probeert daarom ook op alle manieren om haar voor zich te winnen.

Bella kwam erachter dat als ze het gevaar opzocht ze dan Edward in een soort van visioen kon zien, omdat hij haar dan wilde waarschuwen voor het gevaar. Bella ging daardoor het gevaar opzoeken om hem maar vaker te zien. Ze kocht 2 oude motoren op om deze samen met Jacob weer op te bouwen tot goed lopende motoren.

Op een dag mocht ze niet meer bij Jacob op het reservaat komen, omdat hij zogenaamd ziek was.
Dit duurde en duurde maar. Bella had al vaak ingesproken op zijn voice-mail, maar er kwam maar geen reactie terug. Bella vond dit vreemd en niet leuk. Daarom besloot ze op een gegeven moment toch om naar het reservaat te rijden en Jacob te bezoeken. Toen ze daar eenmaal aankwam zag ze tot haar verbazing dat Jacob zijn haar had afgeknipt en liep in korte broek zonder t-shirt. Jacob vertelde haar toen dat hij niet langer beste maatjes met haar kon zijn en dat hij nu verbonden was met een groep jongens, maar dat hij haar ook niet precies kon vertellen waarom. Bella was hierdoor erg verward en had verdriet van het vriendschapsverbod.

In al haar verdriet deed ze nogmaals een poging om Edward te zien en liep naar de openvlakte in het bos waar zij en Edward zich vaak schuil hielden en van elkaar konden genieten in alle rust.
Opeens stond ze oog in oog met vampier Laurant die bij Victoria hoorde en ze wist dat ze geen kant meer op kon. Laurant had wel zin in een snack en wilde Bella pakken, maar op dat moment kwamen er hele grote wolven uit het bos gesprongen en begonnen een gevecht met Laurant de vampier, waarop Bella kon vluchten. Thuis vertelde ze haar vader Charlie dat ze grote wolven had gezien die vervolgens wilde gaan jagen op deze beesten omdat hij dacht dat deze wolven mensen hadden vermoord.

's Avonds kwam Jacob naar Bella toe door haar slaapkamerraam en probeerde Bella uit te leggen wat er aan de hand was, maar Bella begreep het niet zo goed. In haar droom werd het haar ineens duidelijk gemaakt en kwam ze erachter dat Jacob eigenlijk een weerwolf is en tot hen behoorde.
Ze wilde Jacob hiermee confronteren en ging naar hem toe. Daar stonden ook de andere jongens en Bella werd boos, omdat ze dacht dat deze jongens dit Jacob hadden aangedaan. Ze gaf een jongen een klap in het gezicht waarop deze jongen in woede uitbarste en zich ontpopte in een wolf. Jacob kwam eraan om haar te beschermen en ontpopte zich toen ook in een wolf. Op dat moment werd het voor haar helemaal duidelijk. Jacob vertelde haar over het weerwolf zijn en alles wat daar bi kwam kijken. Ook vertelde hij dat Victoria steeds terug kwam omdat ze waarschijnlijk naar iets op zoek was en dat de weerwolven haar wilden pakken om de mensen in Forks te beschermen. Bella wist meteen wat ze zocht en vertelde Jacob dat Victoria eigenlijk op zoek was naar haar. Jacob had met de rest van de weerwolven besproken om Bella daarom extra goed in de gaten te houden en te beschermen.

Bella wilde nog steeds erg graag Edward zien en besloot om van een clif te duiken op de hoop dat ze weer een visioen kreeg van Edward. Ternauwernood heeft ze deze sprong overleeft doordat Jacob haar uit het water trok en heeft gereanimeerd. Toen Jacob haar naar huis bracht wist hij dat er een vampier in de buurt was en zagen ze de auto van de familie Cullen staan. Doordat de weerwolven en de familie Cullen een soort van verbond hadden gesloten, kon Jacob haar in huis niet beschermen, maar Bella waagde het erop en ging toch alleen naar binnen. Daar trof ze Alice aan die geheel in de veronderstelling was dat Bella de sprong van de clif niet had overleefd, want dit had ze gezien in één van haar visioenen van de toekomst. Ze vielen elkaar in de armen en praatten nog wat na over van alles en nog wat. Jacob kwam toch naar binnen om te zien of bella wel veilig was en dat zorgde voor spanning tussen Alice en Jacob. Ook ging de telefoon en nam Jacob hem op. Hij vertelde dat haar vader Charlie er niet was, omdat hij een begrafenis aan het regelen was. Alice stormde binnen en vertelde dat dat Edward was om te vragen of alles goed was, want die had ook iets meegekregen van die sprong van de clif. Nu dacht Edward dat Bella dood was en wilde zelf ook niet meer leven, voor zover dat kan. Hij besloot om zich voor de “Volturi”te werpen en te vragen of zij een einde aan zijn bestaan wilden maken.Hij wilde namelijk niet meer in een wereld leven waar bella ook niet meer was. Alice zag dit besluit in een visioen en besloot om samen met Bella ook zo snel mogelijk naar Italië te rijden om dit allemaal te voorkomen. Jacob smeekte Bella om niet mee te gaan, maar ze ging toch.

Onderweg daar naar toe zag Alice in een visioen dat de “Volturi” had besloten om Edward niet te doden vanwege zijn gave van gedachten lezen en vroegen hem juist om er over na te denken zichzelf aan te sluiten bij de “Volturi”. Dit was natuurlijk helemaal niet wat hij wilde en Edward besloot daarom om zichzelf bloot te stellen aan de mensen die zich verzamelden op het plein voor een feest. Als hij zichzelf in zonlicht zou blootstellen en iedereen kon zien dat hij vampier was, moest de “Volturi”wel besluiten om hem te doden, omdat dit een schending is van één van de regels van hun.

Net op het nippertje kon Bella hem daarvoor behoeden, maar werden wel door de “Volturi”naar binnen gevraagd om terug te komen op hun besluit. Dit liep uit op een gevecht, maar omdat Bella immuun is voor de gaves van de vampieren, wat de “Volturi”nogal interessant vonden gaven ze hun nog een kans om te leven. Dit kon alleen als Edward en Alice beloofden om Bella zo snel mogelijk te veranderen in vampier. Deze belofte gingen ze op in en nu ben ik wel benieuwd naar deel 3!


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl