X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tarzan - De musical

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+7
  Goed artikel ( +12 )
  Slecht artikel ( -5 )
RSS van tazza tazza Auteur op infoyo sinds
08 Oktober 2008


Bekijk het profiel van tazza
Datum: 13-02-2009
Auteur: Tazza
Wie kent hem niet? De musical Tarzan! Hierin kun je lezen wat ik goed of slecht vond aan de musical, de hoofrolspelers etc.

1. Algemene gegevens

1.  Algemene gegevens - Titel: Tarzan
- Regisseur: Bob Crowley
- Muziek en Liedteksten: Phil Collins
- Script: David Henry Hwang
- Vertaling: Martine Bijl
- Hoofdrolspelers: Tarzan ( Ron Link)      Jane ( Chantal Janzen)
- Plaats vd voorstelling: Fortis Circustheater Scheveningen

2. Plot

- Geef een korte samenvatting van het stuk.
De musical tarzan gaat over een familie die in een jungle terecht komt. Beide ouders worden door een roofdier vermoord en het baby’tje blijft helemaal alleen achter in de Jungle. Het baby’tje wordt gevonden door een gorillamoeder en de gorilla moeder voedt het baby’tje op als haar eigen zoon. Het baby’tje heeft veel jaren in de jungle geleefd en hij ontmoet als jong volwassen man een medemens. Haar naam is Jane Porter. Jane leert Tarzan van allerlei dingen terwijl de mensen die met Jane mee zijn gekomen en willen vermoorden en de rest van de gorilla's ook maar Jane houdt ze tegen. Hun levens veranderen voorgoed..

3. Het toneelbeeld

3. Het toneelbeeld - In welke ruimte vond de voorstelling plaats? Waar zit het publiek? Heeft dat nog een bepaald effect?
De musical vond plaats in het Circustheater Fortis in Scheveningen. De tribune was halfrond en je keek zo op het podium. Het was een podium met links en rechts een muur een soort kamer waar je alleen van voren erin kon kijken. Wij zaten links bij het publiek dus in de half ronde tribune en daardoor konden we niet alles precies zien. Maar we komen bijna alles zien behalve als er iets in het linkse hoekje gebeurden, maar gelukkig kwam dat niet vaak voor.

- Beschrijf het toneelbeeld: decor, licht, attributen en kostuums. Hebben ze ook een symbolische betekenis? In hoeverre is het toneelbeeld medebepalend voor de thematiek van de voorstelling?
Alles was helemaal perfect en het zag er allemaal super mooi uit! De figuranten waren helemaal verkleedt tarzan had een mooi kostuum aan en Jane. En de gorilla's waren goed verkleedt het leek er allemaal net echt uit van die afstand. Ook het decor was super mooi en goed gedaan. Er werd rond geslingerd met touwen en ze kwamen in het begin in eens van achteren te voorschijn. Alles had met tarzan te maken en was supergoed uitgevoerd!

4. Muziek en geluidseffecten

- Werd er gebruikgemaakt van muziek of geluidseffecten? Ondersteunen ze de handeling? Dienen ze alleen maar als overgang naar een volgende scčne of spelen ze een overheersende rol?
Ja, er werd veel gebruik gemaakt van muziek. Er werden stukjes gespeeld en tussen door kwam er af en toe een liedje die er wat mee te maken had. De liedjes waren erg mooi en waren verteld in het Nederlands. Ook waren er geluidseffecten in het begin hoorde je een hard geluid toen kwamen er overal gorilla's langs geslingerd. En op nog meer momenten had je van die schrik momenten.

5. Personages

5. Personages - Wie waren de belangrijkste personages?
Tarzan (Ron Link) en Jane (Chantel Janzen).

- Probeer ze te karakteriseren ga ook na hoe goed je ze kent, of ze geloofwaardig zijn of hun daden overtuigend gemotiveerd zijn?
Het karakter van Tarzan is stoer, hij is opgegroeid in de jungle dus is nergens bang voor. Hij kent alle dieren uit de Jungle en weet ook wie de vijanden zijn. Hij is meer gorilla dan dat hij een mens is. Hij heeft ook moeite om met mensen te praten, maar later kan die het toch met Jane.
Het karakter van Jane is lief, netjes en intelligent, ze had altijd een boekje bij zich. Waar ze tekeningen in maakte over wat ze allemaal zag.

- Hoe zijn hun onderlinge relaties?
Als Tarzan ouder wordt komt Jane in de Jungle rond kijken met haar vader. Tarzan beschermt de gorilla's tegen de jagers en Jane even later ook. Jane blijft steeds vaker Tarzan opzoeken. En later worden ze verliefd, Jane blijft samen met Tarzan in de Jungle.

- Hoe kom je aan die gegevens met betrekking tot de personages?
Door te kijken naar de musical. En tekenfilms van vroeger. Ook uit folders, daar staat ook informatie in.

- Met wie heb je het meest meegeleefd? Hoe komt het dat?
Met Tarzan, het ging het meeste om hem. Elke scčne had wel iets met tarzan te maken. Het was een levensverhaal over tarzan.

- Zijn het gewone mensen of zijn het vooral vertegenwoordigers van een bepaald standpunt?
Het zijn gewone mensen, die een opleiding gehad hebben voor een musical te spelen.

6. Thematiek en interpretatie: waar gaat de voorstelling over?

- Hoe interpreteer je deze voorstelling, met andere woorden, wat zijn voor jou de belangrijkste thema's?
Ik vind de musical in geheel super mooi en leuk! Ik vond alle thema's leuk en de muziek er tussen door.

- Welke dingen die je gezien en gehoord hebt, hebben je interpretatie bepaald? Welke theatrale middelen hebben hierbij een rol gespeeld?
Overal was opgelet. Het decor was mooi gemaakt. De gorilla's de rond slingerde waren ook goed gedaan en na gemaakt. De boomhut was mooi. Het geluid was mooi gemaakt, soms schrok je gewoon ineens van een hard geluid.

- Denk je dat de regisseur een geheel eigen visie op het stuk heeft gerealiseerd en is hij daarin geslaagd?
Bij sommige stukken is er wel wat bij verzonnen zodat het werkelijk leek. En dat was ook goed gedaan. Alles leek realistisch en zag er mooi uit.

- Heeft het Thema ook betekenis voor jou of staat het ver van je af?
Het thema is niet echt werkelijkheid. Het is meer een verzonnen tekenfilm en uitgebreid tot een werkelijke musical. Het gebeurd niet zomaar dat er een baby’tje wordt opgevoed in een jungle.

7. Boeiende werking

7. Boeiende werking - Wat boeide je in deze voorstelling?
Ik vind Tarzan al vanaf toen ik klein was leuk. En keek altijd tekenfilms. Het leek mijn ook wel een leuke en mooie musical en dat was het ook!

- Welke middelen heeft de regisseur volgens jou daarvoor gebruikt en welke daarvan waren het meest effectief? Wat vond je niet boeiend?
De kostuums die de figuranten aan hadden spraken iedereen aan. En het decor was mooi gemaakt en er werd met veel licht op geschenen. Veel effect. Ik vond de musical super leuk en mooi. Dus er was niet echt iets wat mijn niet boeide.

8. Structuur

- Hoe werden de gebeurtenissen gepresenteerd? Hoe is de opbouw van het stuk? Zijn er veel wisselingen van tijd en plaats en hoe werden die gerealiseerd?
Als er iets was in de jungle waren er slingers te zien en bomen. En ook het huis van de vader van Jane zag je als het verhaal zich daar afspeelde. De gordijnen gingen dicht als er van locatie verwisseld werd.

9. Recensie

9. Recensie Ik vond de voorstelling super leuk en mooi. De spelers waren goed en ze hadden mooie kostuums aan. Tarzan en Jane hebben natuurlijk de meeste indruk gemaakt omdat hun de hoofdspelers waren. Ik vond het decor ook goed gemaakt en duidelijk. Ik raad andere deze musical zeker aan. Het is super leuk en wordt veel gezongen en ook veel gedanst. Je wordt vaak verrast door onverwachtse dingen. In het begin is het ook heel spannend.

Reacties op dit artikel
Eline, 2009-03-12
( +2 )

Ik ben bezig met kijken naar de mogelijkheden voor het organiseren van een optreden van John Vooijs.
Bekend van:
- "Op zoek naar Joseph", nu understudy Joseph
- Tarzan
- Jeans
- Rembrand
enz.

Voordat ik door ga met kijken naar mogelijkheden voor een optreden van John Vooijs in Emmen (Drenthe). Wil ik eerst kijken of er wel interesse in is. Ik vraag het om een beetje een idee van aantallen te krijgen.

Datum/tijd is nog niet bekend. Datum rond September/Oktober. Ook afhankelijk van John ivm Mamma Mia en Joseph. Het idee is het aan het begin van de avond te doen zodat mensen die van verder weg komen niet pas midden in de nacht thuis zijn.
Als je die datum en tijd kunt, wil je dan mee? De prijs hoop ik rond de €17,50 te krijgen.

Dus wie wil er mee?????

Interesse of vragen? Graag mailen naar organisatie-optreden@live.nl (Geef ook even door met hoeveel personen je wilt komen)
Dan kan ik je mailadres opslaan en het je laten weten als het daadwerkelijk zo ver is. Uiteraard ben je dan niet verplicht om kaartjes te bestellen!
Pietje, 2009-10-01
( +1 )

Ik vind dit een hele goede musical
Kakertje, 2010-02-08
( -3 )

MUSCICALS ZIJN KUT
Nora, 2010-02-10
( +3 )

mega musical
Wertyuio, 2011-04-06
( -2 )

Dabedidu clik clak die di, 2012-01-11
( -1 )

'tarzan is sai maar mary poppins is leuk
Hoi, 2012-12-27
( +1 )

Hoevaak is de musical in totaal gespeelt?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl