X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Beauty & the Beast: de musical

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Jenniek Jenniek Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Jenniek
Datum: 28-08-2008
Auteur: Jenniek
Wie kent niet het klassieke sprookje van Belle en het Beest? Zelf ben ik er mee opgegroeid, en het was de allereerste film die ik op video kreeg. Toen er een musical van gemaakt werd, moest ik die uiteraard ook zien. En het was zeker de moeite waard!

De musical is gebaseerd op de Disney-film, en vertelt het verhaal van een arrogante prins, die door een vloek wordt veranderd in een monster. Niet alleen hij, maar ook zijn hele hofhouding wordt betoverd, en veranderd in levende meubelen, serviesstukken, etc. Als de prins leert hoe hij een ander lief moet hebben, en ook liefde ontvangt, zal de betovering opgeheven worden. Dit moet echter wel gebeuren voordat de magische roos is uitgebloeid.
Als de vader van de mooie Belle verdwaald in het bos, en bij het kasteel van het Beest aankomt, wordt hij daar opgesloten. Belle vind hem, en neemt zijn plaats in om haar vader de vrijheid te schenken. Het beest wordt verliefd op Belle, en weet uiteindelijk ook haar hart te veroveren.

De musical was zeker de moeite waard om te zien. De dans, het theater en de zang kwamen allemaal erg goed uit de verf. Aan het geluid, licht en decor was van tevoren ruim een jaar gewerkt, en dat was ook zeker te zien. Ook de kostuums zagen er fantastisch uit.
Helaas draait de musical al sinds vorig jaar niet meer, maar ik wacht in ieder geval nog steeds met smart op de dvd. Al weet ik niet zeker of die ooit zal komen.

Reacties op dit artikel
Anoniem 2008-09-12
( +1 )

Ik ga heel graag naar musicals, ik heb er dan ook vele gezien.
Ook ben in nu drie keer naar een premiere geweest.
E. van daalen, 2008-11-17
( +1 )

Hallo,

De musical "Beauty & the Beast" heb ik ook in het theater gezien: dat was goed, al vond ik dat het Beest wel een beetje 'iel' was in vergelijking met de film.
Een aantal jaren geleden is overigens wel een DVD van de Disney-film uitgekomen, ook in een ' speciale uitvoering' van 2 DVD's boordevol extra's (en die heb ik gelukkig!). Nu helaas niet meer in de winkel te koop, maar misschien kunnen liefhebbers nog proberen een tweedehands exemplaar te bemachtigen. Anders wordt het wachten op de volgende editie, die vast en zeker over een aantal jaren zal uitkomen.
Sas, 2009-03-30
( +2 )

Heee ... ja top was beauty he!! gelukkig is de dvd er wel al een tijdje hoor... maar niet officieel zeg maar, als je begrijpt wat ik bedoel.
Jenniek, 2010-04-27
( +1 )

De disney dvd komt in oktober weer uit
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl