X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een muziekinstrument leren bespelen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 24-07-2009
Auteur: Yellow
Voor het kunnen bespelen van een instrument heb je meestal wel een aantal muzieklessen nodig. Verder zul je heel veel moeten oefenen en volhouden. Oefening baart kunst.

Oefening baart kunst is een uitdrukking, die veel mensen niet graag horen. In verband met het leren van een muziekinstrument geldt het zeker. Zelfs of juist professionals in de muziek zullen veel moeten oefenen. Anders is het goed beheersen van een instrument vrijwel onmogelijk. Jaren van studie en discipline gaat vaak vooraf aan een cariŽre als musicus. De meeste mensen, die voor hun plezier een instrument bespelen hebben een uur les in de week. Ze oefenen dan elke dag een half uur. Als hobby is dat genoeg, maar om goede vooruitgang en voldoening te krijgen is iets meer nodig.

Tips voor het bespelen van een instrument

Tips voor het bespelen van een instrument
  • Je moet een doel hebben. Het ligt in de menselijke natuur om zichzelf doelen te stellen, een wedstrijd te willen winnen of promotie op je werk te willen krijgen. Als je gestelde doelen bereikt, dan heb je weer energie om verder te kunnen. Zo kun je jezelf ook met muzieklessen doelen stellen, bv over een jaar wil ik mee kunnen doen in een orkest, fanfare of harmonie. Of ik wil op een bepaalde snelheid die noten kunnen spelen de volgende keer.
  • Elke dag 15 minuten oefenen is veel beter dan elke week anderhalf uur. Herhaling is de snelste manier om iets te leren, ook voor de spieren van je mond en vingers. Het duurt meestal een langere periode om het kunnen bespelen van het instrument onder de knie te krijgen.
  • Concentratie speelt ook een rol. Een kwartier met goede concentratie levert meer op dan een uur proberen, terwijl je je aandacht er niet meer bij kunt houden. Bovendien worden je lippen nogal gevoelloos na een uur spelen en kun je er vaak geen noot meer uitkrijgen. Dat geldt in het bijzonder voor de blaasinstrumenten. De oefentijd voor kinderen ligt op 10 - 15 minuten in het begin en kan oplopen tot 30 minuten. Voor volwassenen geldt ongeveer hetzelfde, maar kan uit oplopen tot 45 minuten. Als je echt langer per dag wilt oefenen zul je toch even een pauze moeten houden.
  • Routine. Elke dag oefenen levert veel op. Een piano staat al klaar, maar ook een trompet of klarinet kun je in een hoek van de kamer klaarzetten, zodat je jezelf er aan herinnert te spelen.
  • Oefen regelmatig met een medeleerling. De meeste mensen houden wel van concurrentie en vinden het prettig om zich aan een ander te meten. Je kunt samen stukken, die moeilijk zijn doornemen, maar ook samen een duet spelen is stimulerend. Je hebt dan al snel een mooi resultaat.
  • Sluit je aan bij een orkest, harmonie of fanfare. Het leukst van een instrument bespelen is toch het samen spelen. En bij de meeste orkesten kun je al snel meespelen in bijvoorbeeld het Leerlingenorkest.
Dit waren enkele tips voor het leren bespelen van een instrument, veel succes.

In onderstaand orkest speel ik met mijn dochter met veel plezier:  http://www.youtube.com/watch?v=XEujixBq2sE

Reacties op dit artikel
Rrr, 2012-06-18
( -1 )

Stommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl