X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gitaar Kopen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jorghefner jorghefner Auteur op infoyo sinds
02 November 2009


Bekijk het profiel van jorghefner
Gerelateerde artikelen De aanschaf van een tweedehands...
Datum: 03-11-2009
Auteur: Jorghefner
Wil je gitaar spelen, of speel je al een tijdje gitaar? Er komt een moment dat je een nieuwe gitaar wilt hebben. De grote vraag die jij jezelf moet stellen is natuurlijk: "wat voor soort gitaar wil ik?" Omdat ik  hier zelf ook erg mee bezig was, wil ik hier wat tips geven over de soorten gitaren die er te koop zijn. Daarom zal ik stil staan bij de stratocaster, les paul, en metal gitaren. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van wat je muziekstijl is. Elke gitaar heeft weer een andere sound.

De stratocaster

De stratocaster is waarschijnlijk de bekendste elektrische gitaar die er is gemaakt. Het ontwerp is van Leo Fender en is in 1954 gemaakt. Deze gitaar is zeer populair en wordt daarom door veel merken nagemaakt. het is daarom een een uitstekende gitaar voor de beginner. Ben je al wat verder en wil je iets meer geld uitgeven aan je hobby? Kijk dan voor een Fender stratocaster. Het verschil met de goedkope versies is, dat de goedkope versies een kartonnen nek hebben in plaats van een houten.  Een stratocaster heeft 3 singlecoils. deze bepalen het geluid van de gitaar, deze is zeer open en helder, maar tegelijkertijd ook niet te zwaar. Dat maakt de stratocaster geschikt voor pop, blues en softe rock. Voorbeelden van mensen die op een stratocaster speelden zijn: jimi hendrix, eric clapton, john mayer, steve ray vaughn.

De Les Paul

De Les Paul gitaar is een ontwerp van het alom bekende merk Gibson.  Deze gitaar heeft een warmere sound dan de stratocaster. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de 2 humbuckers die er op zitten, waarmee je vervolgens met een schakelaar kan kiezen tussen de bridge pickup en de neck pickup. Een humbucker is als het ware een dubbel element, waardoor het geluid nog beter wordt doorgegeven en je meer sustain in je geluid hebt. De les paul gitaar is een veelzijdige gitaar en kan worden gebruikt in meerdere muziekstijlen (van blues tot metal). Het model Les paul wordt in de echte versie verkocht vanaf een kleine 1000 euro en in de goedkopere versies vanaf een 300 euro. Ik denk dat Slash, leadgitarist van Guns &roses een van de bekendste personen is, die op een les paul speelt.

Metalgitaren

Als laatste wil ik de "metalgitaren" bespreken. Er is niet echt een prototype metalgitaar. Al zouden velen zeggen dat de Flying-V van Gibson een metalgitaar is, ben ik het daar niet mee eens. Dat vind ik meer een fancy looking rockgitaar. een metalgitaar is vaak duidelijk herkenbaar aan de vormen. Die zijn vaak wat hoekiger en hebben andere vormen dan een standaar gitaar. Het geluid is niet zo helder als een stratocaster en ook niet zo warm als een les Paul. Het zit er een beetje tussen in. Het is meer een fel geluid, wat mij een beetje doffig klinkt. Dat is op zich niet heel gek, aangezien je een metalgitaar niet clean bespeelt, maar met veel oversturing, door middel van een effectpedaal. Er zijn een paar merken die overwegend metal gitaren maken, namelijk: BC. Rich, Jackson en ESP.

Gitaar kopen

Het is best handig om te weten wat er op de markt te koop is. de keuze is zeer groot en ik heb lang niet alle modellen besproken. dit is slechts een greep uit een heel assortiment gitaren. wat belangrijk voor jezelf is, is: Wat is je budget? als je net begint is het niet verstandig om een hele dure gitaar te kopen. Wat is je muziekstijl? je wilt toch uiteindelijk liedjes spelen die je leuk vind om te doen. kijk je alleen niet blind op het feit dat je maar 1 muziekstijl leuk vindt. misschien wil je later wel ander soort muziek spelen. dus denk er goed over na, want een gitaar koop je meestal niet voor een week.

Reacties op dit artikel
Bouwschrijver01, 2009-11-04
( 0 )

Mooi artikel !
maar bespreek bij de stratocaster ook eens de superstrats van Ibanez en bij de metalgitaren zijn 'deanguitars' ook niet de minste....
Lespaullover. ;), 2010-04-19
( 0 )

Zoals Bouwschrijver01 al zei.
Mooi Artikel.
ik ga het liefst voor een goedkope Les Paul, want ik ben pas 11 en moet dus doorsparen.
ik kan een beetje gitaar spelen.
Metallica
Alien Ant Farm..
en al die zooi..
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl