X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alles over de gitaar

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 15-11-2010
Auteur: Berto
Vaak heeft een gitaar 6 snaren en het wordt bespeeld met een plectrum of gewoon met de vingers. Een gitaar wordt herkend aan zijn karakteristieke getailleerde rompvorm en zijn platte achterkant. Het woord gitaar heeft een Perzische oorsprong en betekent snaar.

Geschiedenis van de gitaar

In de 16e eeuw bestond de gitaar al maar werd toen nog niet echt serieus genomen. In die tijd was de luit veel populairder. De gitaar was toen een volksinstrument. Langzaam maar zeker won de gitaar echter steeds meer terrein omdat het instrument veel makkelijker te bespelen is dan de luit. Toen had de gitaar nog maar 4 snaren. Tijdens de barokperiode in de 17e eeuw kwamen er twee snaren bij. Eigenlijk is de gitaar nu ten opzichte van die periode relatief maar weinig veranderd. Vanaf de 17e eeuw wordt gesproken over de Spaanse gitaar.
Aan het eind van de 19e eeuw zou er nog een verandering optreden. Tot die tijd was de gitaar nog vrij klein en smal maar de gitaar werd toen groter en kreeg meer volume. Dit zijn de Torres-gitaren die we heden ten dage kennen. Meneer Torres was destijds verantwoordelijk voor deze uiterlijke verandering van de gitaar. De Torres gitaar is een moderne klassieke gitaar en werd steeds vaker gebruikt en deed ook zijn intrede bij concerten. Er werd steeds meer gitaarmuziek geschreven en er werd en wordt steeds vaker gitaarles gegeven.
De wereldberoemde klassieke gitarist Andres Segovia heeft in de vorige eeuw een vooraanstaande rol gespeeld in de definitieve erkenning van dit prachtinstrument. Deze gitarist was in de vorige eeuw het meest invloedrijk en heeft ervoor gezorgd dat de gitaar op een stevig voetstuk staat.
Vanaf 1946 zijn de snaren van de moderne klassieke gitaar aangepast. Voor deze periode werden de snaren gemaakt van darmen maar na deze periode werd overgegaan op nylon snaren.
De gitaar is niet weg te denken uit de hedendaagse muziek en wordt toegepast bij vrijwel alle soorten en stromingen. Zo wordt bijvoorbeeld een basgitaar veel gebruikt in de popmuziek. De Spaanse gitaar wijkt qua uiterlijk wel iets af van de andere soorten gitaren. Het geluid en de vorm is anders maar het belangrijkste verschil zit hem in de stemknoppen. Bij de Spaanse gitaar zijn namelijk de stemknoppen naar achteren gericht. Bij de andere soorten gitaren zijn de stemknoppen naar de zijkanten gericht. De meest bekende electrische gitaren zijn de modellen Fender en Les Paul. Een bekende akoestische gitaar is de folkgitaar.  

Reacties op dit artikel
Ptr, 2010-11-22
( 0 )

Ja ok.
Maar ik wil voor de beoefenaars de gitaarbijbel van Ralph Denyer "de gitaar" wel aanbevelen.
Van geschiedenis spelen, bouwen etc.
Trouwens de eerste electrische bas was van Fender: de precision bass, omdat hij gefret was. Dit tov de fretloze zeg maar.
Succes en spelen maar..
Grtsz, Ptr
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl