X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Goa Trance

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 20-04-2009
Auteur: Tane
Goa Trance is een vorm van trance met een psychedelische sfeer. De stijl is begin jaren negentig ontstaan in Goa, een staat aan de westkust van India. Om de psychedelische sfeer wordt goa trance vaak in verband gebracht met drugs.

Kenmerken van Goa Trance

Goa Trance is gebouwd om de dansers een vorm van collectief bewustzijn te laten voelen. De nummers bevatten hypnotiserende melodieŽn en ritmes en zijn vaak opbouwend in energie.

De muziek wordt gespeeld op vierkwartsmaat. Er zijn dus vier noten per maat. Op elke noot is de bass drum kick te horen. Een snare drum op de tweede en vierde noot en een open hihat op elke twee-achtste noot. Goa Trance wordt meestal gemaakt met behulp van modulaire synthesizers en samplers. De BPM (beats-per-minute) van Goa Trance ligt meestal tussen de 130 en 150. Een nummer is over het algemeen tussen de 8 en 12 minuten lang.

Goa feesten

In de jaren zestig en zeventig kwamen veel jonge hippies uit Europa samen in Goa om even te ontsnappen van de westerse consumptiemaatschappij. In die tijd werd er nog veelal rock muziek gedraaid zoals Led Zeppelin en The Doors.  In 1983 bij het opkomen van de elektronische muziek werden de oude nummers daar voor het eerst gemixed in een soort trance, dat later de Goa Trance werd.

Deze feesten en de muziekstijl zijn wereldwijd overgenomen in de underground scene. Goa feesten worden altijd nog gehouden op afgelegen locaties en er heerst op de feesten nog altijd een psychedelische sfeer. Veel bezoekers dragen fluoriserende kleding, die goed reageert op het veel gebruikte blacklight.

Op goa feesten zijn de comsumpties vaak goedkoop omdat het gaat om underground feesten. De goa feesten zijn vaak op afgelegen locaties zijn en worden met relatief weinig middelen gerealiseerd.

Drugs

Hoewel het onderwerp vaak gevoelig ligt bij de bezoekers van goa feesten, komt het regelmatig voor dat de bezoekers er hallucinogene middelen (drugs) gebruiken zoals LSD of paddo's. Dit imago wordt versterkt door artiestennamen zoals Infected Mushroom (wat letterlijk geÔnfecteerde paddestoel betekent) en Doctor Acid (een verwijzing naar LSD). Dikwijls komt het voor dat de hallucinogene middelen voor de bezoekers een magische betekenis hebben. Om die reden hangt er op de goa feesten vaak een gemoedelijke sfeer.

Psytrance

Uit de Goa Trance is later de Psytrance ontstaan. Psytrance staat voor Psychedelic Trance. Psytrance wordt eveneens gekenmerkt door hypnotiserende melodieŽn.

Reacties op dit artikel
Koen, 2009-10-27
( 0 )

Hoi
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl