X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ska in Nederland en Duitsland

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van miranda40 miranda40 Auteur op infoyo sinds
15 Augustus 2008


Bekijk het profiel van miranda40
Datum: 22-08-2008
Auteur: Miranda40
Van reggae muziek heeft iedereen wel gehoord, maar als je mensen verteld over ska dan staan ze je vaak vreemd aan te kijken, terwijl Ska de voorloper is van de reggae muziek. Old School Ska in Engeland en zeker de laatste jaren ook in Duitsland een groeiende muziek stroming, vooral onder de jeugd in Duitsland is de Ska erg populair. De jeugd die zich tot deze muziek voelt aangetrokken onderscheid zich ook met kleding, de jongens worden vaak skinheads genoemd en dan niet van die rechtse, maar echte Ska liefhebbers zijn linkse skins, de jongens hebben kale koppen of hanenkammen, strakke spijkerbroeken met bretels en geruite overhemden of polo shirts en kistjes de hoge zwarte boots. De meiden dragen geruite rokjes, ook de kistjes en hun haardracht s verschillend van ontzettend nette kapsels tot punk.

Festivals

In Duitsland maar zeker ook in Nederland hebben we veel muziekfestivals en wat blijkt speelt er een Ska band op een festival dan trekt dat zeker publiek. De muziek neemt je mee terug in de tijd en laat je swingen, je hebt de snelle naar punk neigende Ska en de voor iedereen gangbare dans en luister Ska. The skatalites bijvoorbeeld de heren zijn nu al aardig op leeftijd maar spelen nog steeds, grote festivals als het North Sea Jazz hebben zij aangedaan. Onlangs bewezen The Regulators op de Zwarte Cross dat je met deze muziek de Mega tent volledig vol kan krijgen. Toen zij begonnen te spelen vertoonde de tent nog lege plekken, maar na twee nummers liep de hele tent vol en gaven zij een daverend optreden weg, waarbij de hele tent stond te swingen en tot ieders verbazing de jeugd menig liedje mee stond te zingen. Ook in Duitsland begint deze band zeker een naam te krijgen op het This is Ska festival in Rosslau ging de crowd volledig uit hun dak.

Onbekend dus onbemind

Wat jammer is dat onbekend vaak onbemind is bij ons in Nederland, dat het zolang duurt voor mensen naar het onbekende toe† durven te gaan en ontdekken dat er buiten de welbekende grote namen van bands en artiesten er een hoop bands zijn die nooit de top zullen halen maar zeker niet onderdoen voor de grote namen. Je ziet zeker in Duitsland dat de jeugd daar nog echt voor zichzelf durf te kiezen wat de muziek betreft, is het muziek wat is ontstaan in de †jaren 50 dan kunnen zij zich daar nog steeds in vinden en waarom zul je je afvragen, omdat het muziek is die ontzettend goed in elkaar zit. Bij ons in Nederland is er ook een selectieve groep die zeker de Ska festivals afloopt, maar je ziet dat de aanhang hier beduidend minder is als in de landen om ons heen, want ook Belgie mogen we niet vergeten, waar deze muziek toch ook erg populair is in bepaalde steden. Als je een tijd meeloopt in de wereld die zich richt op Ska muziek dan merk je dat Nederlanders toch terughoudender zijn voor iets waar niet iedereen het over heeft. Deze muziek is zeker toegankelijk voor iedereen, en heeft een grote diversiteit in stijlen, de rustige en up tempo varianten, dus voor ieder wat wils.


Reacties op dit artikel
Brokkel, 2009-04-17
( 0 )

Leuk stukje. En zeker waar, alhoewel ik zelf een grote fan van ska ben loop ik geen festivals meer af. Wat mij wel opvalt is dat je toch nog regelmatig ska hoort alleen beseffen de meeste niet eens dat het ska is. Ze vinden het dan alleen vrolijke muziek.
Michael, 2009-08-11
( 0 )

Ik sluit me hierbij aan, idd een leuk stukje en zeker waar.
Ben zelf helemaal weg van het genre, het ontdekken hiervan heeft een lange weg ondergaan. ik luister nu al een paar jaar naar dit genre, ik luister niets anders meer, elke dag de hele dag door! Het is geweldig! Ik probeer zoveel mogelijk mensen mee te nemen als ik weer naar een concert ga, ska mag van mij wel wat bekender worden, als het maar niet commercieel wordt, dan krijg je van die di-rect webcamgirl nummers...
Eness, 2009-10-29
( +2 )

Het is zo stom en
Yeti, 2009-12-14
( -1 )

Wat een klote muziek
Smatty, 2010-09-17
( 0 )

Ska (en muziek in het algemeen) staat los van politieke voorkeur, bij elk genre zijn er linkse en rechtse mensen, zoals dat natuurlijk overal bij is. Ik beschouw mijzelf niet als links, maar vind ska wel degelijk fijne muziek.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl