X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Welk liedje stond er bij uw geboorte op nummer 1 in de hitparade?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+8
  Goed artikel ( +9 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Auguri18 Auguri18 Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2010


Bekijk het profiel van Auguri18
Gerelateerde artikelen De Muziek van Tegenwoordig
Datum: 13-04-2010
Auteur: Auguri18
Veel mensen houden van muziek, maar op de vraag welk liedje op 1 in de hitparade stond bij hun geboorte weten slechts zeer weinig mensen het antwoord.

De speurtocht naar dierbare liedjes wordt meestal geassocieerd met bijzondere momenten. De eerste liefde, de eerste avond stappen of het eerste feestje. Slechts weinig mensen kunnen aangeven wat het meest populaire liedje bij hun eigen geboorte is. Op de site van de top40 (www.top40.nl) is dit vrij eenvoudig na te kijken (hooguit is het lastig om de ronddraaiende schijf op het juiste moment tot stilstand te brengen). Het enige wat u nodig heeft is de week en het jaar waarin u geboren bent!

Nieuwsgierig geworden ga ik mijn directe familie-en gezinsleden af. Voor mijn ouders is het vrij lastig. Zij stammen uit de jaren dertig en het vinden van de hitparades uit die tijd is niet bepaald een eenvoudige klus. De top 40 is pas begonnen in 1965. Met een klein beetje matswerk kom ik uit in het genre Tommy Dorsey, Fred Astaire, Benny Goodman en nog meer inmiddels 'vergeten' artiesten. Na deze teleurstellende constatering richt ik mijn pijlen op mijn eigen broers. Mijn oudste broer 'stamt' van 1 februari 1962. Na enig speurwerk (de top 40 bestaat dan dus nog niet) stuit ik op de nummer 1 in die week. Jawel, The Blue Diamonds met Little Ship! Nooit van gehoord, dus maar even downloaden en luisteren. Eigenlijk verwacht ik in die tijd iets van Elvis Presley, maar nee onze eigen Blue Diamonds zijn dan het meest populair.

Mijn andere broer is geboren op 1 januari 1965. Dit is al wat handiger zoeken, de top 40 is op zijn geboortedatum van start gegaan! De nummer 1 van dat moment zijn the Beatles met 'I Feel Fine'. Het is onbekend of mijn moeder dat ook vindt op dat moment. Zo'n geboorte hakt er natuurlijk stevig in. Fijn natuurlijk voor mijn broer dat hij weldra ook een hartig woordje mee kan spreken!

Het volgende doel is die van mijn vrouw. Zij is geboren in maart 1970 en de nummer 1 van dat moment stelt mij enigzins teleur. Het is Creedence Clearwater Revival met het liedje "Who'll stop the rain".  De liefde van mijn leven wordt geboren in een troosteloze omgeving! Gelukkig is het sterrenbeeld vis en dan kan een beetje extra water natuurlijk geen kwaad.

Na deze bevindingen waag ik mij toch eerst maar eens aan mijn eigen kinderen. Mijn zoon is geboren halverwege maart in het mooie jaar 1991. Eigenlijk weerspiegelt de nummer 1 van dat moment prima waar dit artikel over gaat. Het is onze eigen Belg Raymond van het Groenewoud met het nummer 'Liefde voor muziek' (waarschijnlijk heeft hij 9 maanden ervoor een hit gehad met 'Je veux de l'amour').

Mijn dochter is geboren op de laatste dag van maart (ik weet ook niet wat het is, maar het is een gave). De nummer 1 van die dag is 2 Unlimited met het aanstekelijke liedje "No Limit". Dit blijkt gelukkig nog mee te vallen, na een jongen en een meisje blijkt ons gezin compleet.

Tja, na ouders, broers, vrouw en eigen kinderen moet ik er natuurlijk zelf nog aan geloven. Op de ťťn of andere manier zal het een reden hebben dat ik mijn eigen geboortedatum tot het laatst heb bewaard. Vol verwachting kijk ik naar week 49 (en een beetje naar week 50) van het jaar 1966. Op nummer 1 staan dan Herman's Hermits met het geweldige liedje 'No milk today'. Deze frustratie ben ik uiteraard nooit meer te boven gekomen.

Reacties op dit artikel
Ndj, 2010-04-15
( +1 )

Laat dàt nou het eerste singletje zijn dat ik kocht?! Ik was 12.
Marc, 2010-04-17
( +1 )

Queen - Crazy little thing called love
Stefan, 2010-04-17
( 0 )

Glenn Medeiros - Nothing's gonna change my love for you
Lotte, 2011-11-12
( 0 )

m
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl