X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Popopleidingen verzieken muziek?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Bicker Bicker Auteur op infoyo sinds
26 April 2010


Bekijk het profiel van Bicker
Datum: 18-05-2010
Auteur: Bicker
Stelling: Door de komst van popopleidingen, die zich meer bezig houden met andere aspecten van muziek dan muziek zelf wordt de muzikale kennis slechter en daarmee gepaard de muziek.Men zegt dat doordat er meer popopleidingen zijn die zich meer bezig houden met andere aspecten dan het muziek zelf maken, de muzikale kennis slechter wordt, en ook de muziek.

In het land der blinden..

Nou, wat moet ik hier nou over zeggen..In het land der blinde is 1 oog koning?
Ik ben het totaal niet eens met deze stelling, het klopt wel dat er opleidingen op verschillende manieren gegeven worden maar is dat per definitie goed of slecht? Is het oogsten op de lange/korte termijn belangrijker? Ieder mens is verschillend dus voor de 1 kan het goed uitpakken als er meer aandacht wordt besteed aan de muziekkennis, dan voor de ander.
Als er opleidingen zijn waar verschillend les gegeven wordt, en er blijft toch animo voor beide opleidingen zullen de leerlingen vast wel positief zijn en kan de school goede eindresultaten laten zien.
Maar in elk vakgebied zou deze discussie net zo goed voor kunnen komen. Waarom zijn er opleidingen voor bijvoorbeeld Timmerman? Je kan het beste in de praktijk leren, dus waarom zijn er uberhaupt opleidingen? Je moet toch bepaalde achtergrond kennis hebben, zodat het al 100 valkuilen kan schelen en uiteindelijk ook geld?
Opleidingen zijn er op verschillende niveau's en regio's en op mbo niveau is er veel meer praktijk dat op hbo.
Ik ben juist van mening dat het belangrijk is dat je achtergrond informatie van iets hebt, voordat je met jouw ding naar voren komt(muzikaal, of in een discussie), je moet voorbereid zijn en weten waar je over praat. Als iemand voor 1 specifiek ding wordt opgeleid wordt diegene met oogkleppen opgeleid en weet niets van dingen die erbij komen kijken, zoals boekhouding, management enzovoort.
Muziek maken alleen is tegenwoordig niet genoeg.en zeker in een klein land als Nederland is dat niet voldoende!

Artiesten maken niet alleen muziek.

Ik ben juist van mening dat het goed is dat je meer dan alleen muziek maken leert, want in de industrie is geen plaats voor 1000 rappers die allemaal succesvol zijn en van een opleiding afkomen,nee er is misschien wel ruimte voor 1000 rappers maar niet komen ze allemaal van een opleiding, dus Is het logisch dat er ook aandacht besteedt wordt aan de gebieden naast het muziek maken zelf omdat je anders een groot risico loopt dat 90% van de leerlingen geen baan heeft en 10% alleen als uitvoerend artiest zijn geld verdient(wie zegt da dat genoeg verdient?).Scholen doen er in mijn ogen verstandig aan om meer op “safe” te spleen zodat het aantrekkelijker blijft, en er alsnog 10% zijn of haar inkomen voor een groot gedeelte haalt uit het muziek maken, maar als er daarnaast ook nog eens 25% op een andere manier ook werkzaam is in de muziek industrie door deze opleiding zorg je er al voor dat 35% van de leerlingen zijn of haar geld verdient in de muziek DANKZIJ een opleiding(en dus van te voren meer kennis van zaken hebben dan een leek). Waardoor je op de lange termijn meer mensen in de muziek industrie werkzaam hebt.

Keuze is aan wie?

Uiteindelijk is het aan de toekomstige leerling om te kiezen wat voor opleiding hij of zij wilt. Als de leerling een open dag bezoekt en informatie vraagt aan (oud)leerlingen kan de toekomstige leerling al snel een beeld hebben van de opleiding en haar manier van lesgeven. Uiteindelijk kan de leerling kiezen voor de opleiding of niet, en ook of dat afhankt van het aantal uren aan theorie of aantal uren muziek maken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2017 - Infoyo.nl