X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De tragiek van de verbetering

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lloyd Lloyd Auteur op infoyo sinds
13 December 2010


Bekijk het profiel van Lloyd
Datum: 22-12-2010
Auteur: Lloyd
Onlangs las ik hier een artikel over originele dvdís (http://muziek-tv-en-films.infoyo.nl/overige/18928-originele-dvds.html).

Ik ben het eens met de schrijver van dit stuk; originele uitgaven blijven het mooist. Dat geldt evenzeer voor muziek; ik koop altijd de originele cd en als het verkrijgbaar is daarnaast het liefst de vinylversie. Ik heb in de loop der jaren dan ook een ruime verzameling (originele) dvd's, cd's en grammofoonplaten vergaard. Het genot om een plaat voorzichtig uit de hoes en binnenhoes te halen, hem op de draaitafel te leggen en de eerste kraakjes te horen alvorens de muziek losbarst is niet te evenaren. Evenals het uitvoerig bestuderen van de hoes en het meelezen van de teksten terwijl je de plaat beluistert.

Dat werd met de cd al een stuk minder romantisch. Hoezen kwamen niet echt tot hun recht op het kleine formaat en wat voor velen gold als een verbetering, namelijk het ontbreken van het gekraak maakte het voor mij toch wat steriel en klinisch. Overtuigd dat de kwaliteit van de muziek beter tot zín recht kwam was ik ook niet echt. Maar praktisch was het wel en de cd nam ook een stuk minder ruimte in beslag.

Het visuele medium heeft dezelfde ontwikkeling meegemaakt; van de eerste videobanden die intertijd nog in verschillende formaten leverbaar waren via de laserdisks naar de dvd.

Toch is het evident dat bovengenoemde media verouderde technieken zijn en er geen plaats meer voor zal zijn in de toekomst. En dat vind ik zowel een mooi vooruitzicht als een droevige wetenschap. Met de versnelde toename van de digitale technologie zullen muziek en films straks gewoon worden opgeslagen op een harde schijf en draadloos worden doorgestuurd naar je luidsprekers of je flatscreen 3-D televisie.

Het grote voordeel is uiteraard het feit dat je nog nauwelijks ruimte nodig hebt om je media op te slaan en het steeds minder gevoelig zal zijn voor fouten, waar dvdís en cd-spelers nu nog regelmatig blijven hangen of gewoon weigeren te lezen.

Zelf ben ik al een tijdje geleden begonnen met het digitaliseren van al mín muziek en films. Mín externe harde schijf van 1 Tb is inmiddels vol en ik zal op korte termijn moeten overgaan naar een nieuwe harde schijf met een veelvoud van die opslagcapaciteit. Technische mogelijkheden die me onmogelijk leken in de tijd dat ik de eerste elpees van mín zakgeld kocht. En toch voel ik een soort van gemiste nostalgie voor mijn kinderen die nooit zullen weten hoe het is om die elpee af te rekenen waar je al weken voor aan het sparen was, hem voorzichtig uit de hoes te nemen en ongeduldig wacht op de eerste kraakjes als vooraankondiging van al het moois dat nog moet gaan komen.

Reacties op dit artikel
Carl van breukelen, 2010-12-22
( 0 )

Ik ben het helemaal met Lloyd eens, digitale muziek heeft geen charme.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl