X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Muziek, Tv en films" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Romantische ziekenhuisseries en stoere politieseries

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 13-09-2010
Auteur: AnnaStaal
De ziekenhuisseries met mooie kundige doktoren en knappe verpleegsters doen het goed op televisie, net zoals de stoere mannen en vrouwen die criminelen oppakken. Erg stereotype, maar wel smakelijk om te consumenten, dat blijkt wel uit de cijfers.


De kijkcijfers in de Verenigde Staten zijn over het algemeen maatgevend als het gaat om series die gemaakt worden. Een pilot wordt gemaakt en als deze goed of goed genoeg uitpakt, dan wordt er een serie van 8 tot 12 afleveringen gemaakt. Als gedurende het seizoen de televisieserie goed bekeken wordt, wordt er onderhandeld over een 2e seizoen. Dit spel wordt over het algemeen ieder seizoen tussen de producenten en de zenders gespeeld.

Als je vanaf de jaren zestig gaat kijken zijn er enkele type series die qua kijkcijfers ver boven de rest uitsteekt en dat betreft al vanaf de jaren zestig de traditionele politieserie. De privť detective kan ook, maar de traditionele rechercheur van het plaatselijke korps doet het het beste. Maast liefst 75% van de gemiddelde kijker kijkt met enige regelmaat naar een serie. Daar zijn in de loop der jaren de varianten als CSI bij gekomen.

Daarnaast hebben de ziekenhuisseries het altijd aardig gedaan, maar vanaf de jaren tachtig is ook de romantische ziekenhuisserie het goed gaan doen. Met name de relaties die in de series te zien zijn, doen ons blijkbaar wegdromen. Rond de 60% kijkt met enig regelmaat naar een of meerdere afleveringen. Wel is het zo dat de wat meer realistische series zoals ER is vervangen door Greyís Anatomy waar de romantische verhaallijnen de boventoon voeren.

Voor nieuwe series moeilijk om te overtreffen en gezien de crisis die ook in Hollywood toegeslagen heeft, houdt men het bij de bekende series die het al goed doen. Maar een frisse wind door dit type series kan geen kwaad.

Reacties op dit artikel
Denise, 2011-08-21
( 0 )

Hoi Anna,

Mag ik vragen waar jij de cijfers met betrekking tot medische dramaseries vandaan hebt want dan kan ik het wellicht gebruiken voor mn afstudeerscriptie?

Vriendelijke groet,

Denise van der Geest
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl